Az ügyfeleitől 180 milliót csalt ki a férfi.



180 millió forint értékben követett el biztosítási csalást az a férfi, aki egy biztosító ügynökeként euró alapú életbiztosításokat kötött.
Egy biztosítótársaság terhére elkövetett, több mint 180 millió forintos csalás miatt emeltek vádat ellene.

A férfi 2009 nyarától volt az ügyvezetője egy társaságnak, ami biztosításközvetítői tevékenységgel foglalkozott. Megbízási szerződést kötött egy biztosítóval euró alapú életbiztosítási termékek közvetítésére.
A biztosítót megtévesztve jelentős összegű biztosításközvetítői jutalékot szerzett meg jogosulatlanul, mert hamisan azt állította, hogy olyan szerződéses konstrukció keretében közvetíti ki a terméket, amiben az ő cégének, illetve az azzal megbízási viszonyban álló egyéb cégeknek az alkalmazottai lesznek a biztosítottak.

A biztosítottak azt a tájékoztatást kapták, hogy kedvezményként 2 éven át a vádlott közvetítő cége fizeti ki helyettük a biztosítási díjat. Ezt követően a jutalék kifizetéséhez szükséges időre a cég be is fizette az esedékes díjakat, de utána semmilyen díjfizetés nem történt. A szerződéshez szükséges, még kitöltetlen iratokat a biztosítottak jóhiszeműen, átolvasás nélkül írták alá.
A vád szerint a férfi cége156 emberre kötött életbiztosítást, és több mint 180 millió forint jutalékot vett fel jogosulatlanul.