Te mennyit fizetsz ezért?



Jelentős különbségek vannak a budapesti és a vidéki lakásbiztosítási árak között!
A Genertel az alábbi kategóriák szerint végzett el egy lakásbiztosítási kalkulációt budapesti és vidéki nagyvárosra, 100, 70 és 50 négyzetméteres lakóingatlanokra. Ezek alapján Budapest-vidék viszonylatban jelentős eltéréseket figyelhető meg a díjak tekintetében.
A legdrágábban a fővárosban köthetünk lakásbiztosítást, itt 17 és 23 ezer forint/év között változik az érték, míg vidéken 13 ezer és 17 500 forint/év között fizetünk ingatlan és ingóság biztosításáért.

A Biztosítók leginkább az inkasszós, banki átutalást támogatják, azon belül is az éves díjfizetést. Kedvezményt érhetünk el a díjban, ha a szerződő fél vállalja, hogy minimum 3 évig nem mondja fel a szerződést. Ebben az esetben 10-15 százalék közötti mértékben csökkenhet az éves díj.
Akkor is spórolhatunk a lakásbiztosításon, ha az adott biztosítónál rendelkezünk más szerződéssel, ilyenkor is jár a 10 százalék kedvezmény.

A Genertel tapasztalatai szerint stabil a kiegészítő biztosítások népszerűsége is. Tavalyhoz hasonlóan a náluk megkötött lakásbiztosítások immár 40 százalékához igényeltek kiegészítő biztosítást. Ezen belül a 3 leggyakrabban – közel 40 százalékban – választott kiegészítő csomag: a vízkár- (tartalmaz: vízveszteség költség, dugulás elhárítás térítés, szolgáltatáskimaradás), a beázás, valamint az utcai rablás esetére kötött csomagok.

Egy korábbi felmérésben az is kiderült, hogy alapjában elégedettek vagyunk a lakásbiztosításunkkal. A megkérdezettek közül azok, akik rendelkeznek lakásbiztosítással, közel 70 százalék állította azt, hogy tisztában van a lakásbiztosítása díjával és a szolgáltatásaival. A fennmaradó 30 százalék nem szokta nézni a díjakat és nem foglalkozik a biztosításával.
Még ha kicsivel is, de többségben vannak azok, akik lakásbiztosításuk díját megfelelőnek tartják, 46 százalék viszont örülne, ha csökkenésnek.